12 timmar

Om tolv timmar lyfter planet från Arlanda. Jag kan inte fatta det!! Det känns inte helt overkligt längre! Men jag är nervös som aldrig förr. Kan inte finna orden. Ska sova om en stund, om jag kan. Min väska väger 20kg just nu, max är 23kg, men jag ska lägga ner fler saker så är lite orolig. I övrigt är jag rädd för att jag inte vet hur mycket japanska jag egentligen kan. Jag har ju aldrig gått japanska i klass så har inte övat att prata, typ någonsin. Men det borde släppa efter några dagar tänker jag. :)

Tack för alla lyckönskningar och allt stöd! Nu kör jag! Imorgon kommer jag vara upptagen med att ordna det sista så nästa gång jag skriver är jag antagligen i Japan. Om tolv timmar börjar mitt äventyr!


2 dagar

Panik! Panik! Panik! Om två timmar kan jag faktiskt säga att IMORGON åker jag till Japan. IMORGON börjar jag mitt utbytesår. IMORGON lämnar jag boet. IMORGON lämnar jag Sverige och alla jag känner. Det känns FÖR verkligt! Helt otroligt!

Men tills dess tänker jag säga att det faktiskt är två dagar kvar. Och imorgon ska jag fixa allt det sista, gå förbi mitt gamla jobb, köpa sista sakerna och träffa Lina på dagen, Maria och Matilda på kvällen. Idag hade jag fika med familj och släkt, fick lite presenter! Två böcker som verkar väldigt bra som ska följa med som reselektyr och litet skolkit!

Jag och mina 18 rosor som jag fick på mitt tidiga 18-årsfirande från farmor och farfar!
Send me on my way!

Fem dagar kvar. Snart bara fyra. Spänningen och nervositeten närmar sig outhärdlig! Men jag vet att jag ska åka och jag vet att Japan är där jag vill vara. Hösten är ju på gång här i Sverige, har ni sett det? Men inte för mig, nej tack! Jag åker hellre till 34 grader värme och sol. Fast det ska regna mina första dagar i Japan har jag sett...
Imorgon ska jag hälsa på mina klasskamrater en gång till, en sista gång, och säga hejdå till alla.

Idag har jag köpt sista presenten till värdfamiljen och ett par anständiga shorts, längre än de mini-mini jag haft i sommar iallafall. Presenter till värdfamiljen blev en Orrefors Hallonskål, en osthyvel och en bok, Swedish cakes and cookies. Min värdsyster får en gullig älgnyckelring och ett armband, Snö av Sweden. Min värdbror får också en älgnyckelring och en Sverigemugg. Jag hoppas de gillar sina presenter!

Igår skrev jag lite på min presentation. För första dagen i min nya skola ska jag hålla tal. På japanska. Inför över 700 japaner. Känns stabilt! Jag kan ju inte ens hålla tal på svenska inför fyra klasskamrater utan att nästan svimma.

Solnedgång på berget!


9 dagar! Ensiffrigt

Okej jag skoja! Jag är livrädd för att åka till Japan i 10 månader!! Resfebern börjar kännas. Jag har skrivit säkert fem packlistor, köpt nästan allt jag behöver och igår startade jag upp min nya dator som jag ska ha med. Skriver från den nu alltså, den är så liten och fin! Perfekt för att ta med sig.

Igår hade jag grillkväll med kompisar, en liten hejdå-fest. Det var jättemysigt och kul:) Fick lite presenter till och med, gulliga vänner man har!! Smycken och en Starke Adolf-plushie. Starke Adolf får nog inte plats i resväskan men resten följer med!

Den här veckan är jag ledig från jobbet för att kunna förbereda mig ordentligt. Ladda batterierna, packa klart, plugga japanska och träffa folk! 9 dagar kvar! Nu kör vi! Alla vi sex som reser med Explorius till Japan kommer flyga tillsammans så det är skönt.

Nu ska jag leka med min favoritsysterson Ebonito! So long, farewell, auf wiedersehen, goodbye!

RSS 2.0