Feels like home!

Hejhej! Lägret var jättekul, vi diskuterade massa, jag och de andra utbytesstudenterna som är i Japan nu fick prata och ge tips. Det var jag, svenske Peter, belgiske Pieter och Tiria från Nya Zealand! Nästan alla japanerna skulle till Nya Zealand. Alla var jättegulliga och fick massa kompisar. Så det var ledsamt på söndagen när man skulle säga hejdå till alla. De flesta åker iväg i februari nästa år, så många kommer jag antagligen aldrig se igen...? Tråkigt i så fall tycker jag. Roligast var lördag kväll, sov bara tre timmar. Vi var uppe allihopa och lekte och snackade och hade kul! Vi skulle göra ett personligt framträdande på lägret också, jag ville visa en traditionell svensk ringdans runt granen så jag dansade Små Fåglarna I Skogen med tre frivilliga haha!

När jag åkte hem igår var jag helt slut, fick byta tåg i Shinjuku och det är gigantiskt och fullt av folk så det var besvärligt. Kändes verkligen som att komma hem när jag såg skyskraporna i Yokohamas hamn igen och satte ner fötterna på Yokohamastationens plattform! :) Världens bästa värdmamma kom och hämtade mig på min hemstation också det var mycket skönt! När jag kom hem hade jul dekorationerna kommit upp! Mysigt! :) Gjort planer för att baka saffransbullar och pepparkakshus till Lucia, jag ska sjunga lite också kanske.... kanske...
Snackade med min mamma och bror om sötsakar i typ en timma... känns bra att jag kan berätta mer om svenska kakor än till exempel historia. :)

Nu ska jag snart sova och datorn dör snart, så ha det bra och ta hand om er i kylan och när snön kommer! Här är det så fint och löven ändrar färg. Men kallt är det, speciellt när man går barbent hela dagarna. PUSS!


Tar en tur till Tokyo!

Hej! Imorgon efter skolan åker jag till Tokyo och ska vara där hela helgen. Det är avresecamp för de japaner som ska iväg som utbytesstudenter, jag minns inte om jag sagt det. Såå blir ett äventyr att ta sig dit! Men äventyr gillar jag så det är bara bra. Igår var jag ute på äventyr också, jag åkte till Peter och hans kompisars skolas internationella föreställning. Det var dans, sång, teatrar och tal på alla möjliga språk, koreanska, spanska, engelska, franska med flera. Beatrice följde med mig så vi satt och tittade. Efteråt åkte vi och tog purikura innan jag åkte hem igen. Älskar purikura! :))
Hörs nästa vecka då antar jag! Ni får två bilder, en från Fujisan-utflykten och en från en japansk maträtt. Den heter udon och är en matfylld gryta. Det är allt möjligt i den, fiskkakor, daikon (släkt med rädisa), kon'yaku och hanpen och deggnyten och allt möjligt intressant som jag inte har någon aning vad det heter på svenska!
Massa kramar! Godnatt:) 


Bilder!


25 grader, shorts och tshirt idag, CHECK!

Nu är jag trött! När alla ni i Sverige knappt hade gått och lagt er var jag uppe och sprang en halvmil! J

Denna veckan har varit en riktigt bra vecka! Eller redan söndagen förresten. Då var det min systers kulturfestival på hennes skola så vi åkte dit. Jag åt lite smått och gott och såg intressanta saker. Hennes skola ligger i Ofuna och när man kommer med tåget kan man blicka upp mot ett berg, eller kulle kanske, helt täckt av skog. Och vad sticker upp ur skogen om inte ett GIGANTISKT VITT HUVUD? Japan gör mig aldrig besviken… Det är i alla fall Kannon-samas huvud, finns ett tempel där uppe i skogen tror jag. Nämnt Kannon-sama förut, när jag var i Kamakura, tror jag. På kvällen träffa vi min mammas kusiner och mamma och gick och åt yakiniku, underbart gott grillat kött som man grillar själv på bordet. Har aldrig ätit godare kött. Vi åt och hade trevligt hela kvällen! Jag åt häst!

Måndag, volley efter skolan. Tisdag, träffade min kompis Nanami efter skolan och gick till AnPanMans museum där vi köpte AnPanMans anpan (bröd fyllt med söta bönor) och currypan (bröd fyllt med curryröra). AnPanMan är svår att förklara så jag bifogar en bild. Han är i alla fall ett mycket speciellt anpan och hjälten i en serie.

Onsdag, volley efter skolan. Onsdag var totalt fem timmar träning, en timma fotboll, en timma basket och tre timmar volley. Allt var så kul också att jag var så trött att jag stappla hem framåt kvällen. Torsdag, träffade tjejerna från volleybollklubben och åt glass och tog purikura.

Fredag, hängde lite med två otroligt roliga tjejer från min skola.

Lördag, drog med mig Emi-chan, kinesiskan, och Sanna, indiskan, och träffade Peter och hans kompisar! Det var en thailändare, en finländare och en japan. Vi sjöng karaoke i två timmar, åt middag på McDonalds (Makku som de säger i Japan) och fikade! Åh, så svenskt och mysigt att fika. Äta lite gott och dricka kaffe! Mums!

Idag har jag och min familj varit på ett outlet vid havet, fin! , ett gigantiskt varuhus och shoppat massa! Eller jag köpte faktiskt ingenting, måste spara lite så mycket som jag lekt den här veckan… Ja juste, i Japan säger man ”leka” när man umgås med kompisar eller så. Leka = att tillbringa tid nöjesfullt typ. Sedan tog vi en promenad med hundarna! På kvällen

Tack och hej för den här gången! Nästa helg ska jag på ett camp i Tokyo för alla japaner som ska iväg som utbytesstudenter. Ska prata lite med dem och ge tips och sådant. Så jag är där fredag till söndag. Ha det så bra alla där hemma! Kramkram!


Trött tjej vill säga Hej!

Åh hej och hå! Förlåt att jag inte skrivit på år och dag! Jag har varit här i Japan i över två månader nu. Idag hade jag klubb efter skolan vilket innebär att jag idag haft en timma handboll, en timma pingis och tre timmar volleybollträning. Helt okej jätteslut! Men det var kul! Vi har ingen tränare utan en tjej i tvåan är ledare för klubben. Dock har vi en lärare som övervakar lite ibland och han sa idag att jag blivit mycket bättre än när jag började så jag blev glaad!

Förra veckan var det ledigt på torsdag. Bunka no hi, kulturens dag ungefär. Dåå passade jag på att ta en tur till Fujisan!! Jag och Emi-chan, kinesiska utbytesstudenten, sov över hos Sanna, den indiska studenten natten onsdag till torsdag. Somnade runt tolv. Upp halv sex och sticka iväg på roadtrip! Såg så otroligt många fina platser och hade jättekul!! Hennes familj var jättegullig, nästan lika gullig som min! :)) Hennes värdpappa hade varit utbytestudent i USA för länge sedan så han var kul att prata med, dessutom älskar han manga och anime haha.
Vad kan man säga, det var helt otroligt tokfint och jag var så glad hela dagen att jag nästan var rörd till tårar, verkligen dream come true att se Fujisan så nära.

Förra helgen träffade jag Beatrice!! En av de svenska utbytesstudenterna jag träffade för någon vecka sedan. Vi lekte och shoppade och åkte till Landmark Tower! Där hittade vi Jump Shop, officiella affären för One Piece, Bleach och Naruto-prylar. Men jag tyckte utbudet var dåligt... Fanns även Pokemon shop men det var så mycket barn att man knappt kom in... Vi tog en kaffe på Starbucks och sedan åkte vi lite karusell på nöjesfältet precis utanför!
Bea har ingen skola den här veckan så igår kom hon till Yokohama efter jag slutat skolan och så tog vi en frappuccino på Starbucks, det är så gott!
På tal om gott så har jag verkligen börjat gilla ris. Ris till både lunch och middag kan ju kännas rätt hårt men jag har lärt mig att älska det! Mums!

Nu faller ögonlocken snart ihop på mig så nu blir det bildbomb. Bilder säger mer än tusen ord ju.
För reportens skull, jag mår bra, jag har det jättekul, I'm living the dream och nästa vecka ska jag och sex andra utbytesstudenter träffas och köra karaoke vilket ska bli kul! Japan är grymt. Vissa dagar är hemlängtan svår och vissa dagar känns den inte alls. Men jag jobbar på det, de bra stunderna väger upp de dåliga liksom. Tänker på er och saknar er alla där hemma!! Många många kramar!!

En bild på min klasskompis, jag överdriver inte om jag säger att hon är så rolig alla inom två meters radie runt henne ständigt skrattar! Vi gick och shoppade loss och hade fika i skolkafeterian.


En rätt dålig bild på mig och en palm i en park nära där jag bor. :)


Chokladmarie finns även här!

Utflykt till Fujisan!


Apelsinträd?


En buss kom när jag skulle ta kort på Fujisan, vad gör man då...


Kusamanju! Kusa betyder gräs och Manju är en japansk sötsak, typ ångpressat rispulver kan man förklara det som. Det här är alltså ångpressat rispulvet blandat med gräs. Fylld med söta bönor. Köpte flera stycken, grymt goda!


Tog lite på Kintaro för att få tur!


Vulkansten från Fujisan!
Rå, fryst hjort, delikatess från Hokkaido!
Jul på KFC!


Den här söta toan hittar man i Landmark Tower!


Starbucks!


Pariserhjulet fiint!


Bild tagen från lilla saken vi åkte.


Jag och Pikachu!Tack och Hej! Nu ska jag bada och Sova!!

RSS 2.0