Här är jag!

Jag borde sova nu med tanke på att jag ska upp om sju timmar men äsch! Har precis badat och ätit pumpapaj&cheesecake&montblanc som jag, min mamma och syster delade på. Gott!!
Imorgon är det fredag alltså och ännu en vecka är avklarad. De går rätt fort faktiskt! Snart november, sedan är det snart jul och sedan är det 2012! Otroligt!

Eftersom jag tänkte sova kan jag bara berätta att jag lekte med kompisar idag, den indiska utbytesstudenten på min skola, Sanna, och två tredjeårselever! Vi åkte till ett ställe som hette Kamui, gick på en bro som gick över en flod (det var jättefint!!) och kikade runt i ett gigantiskt köpcentrum. Sedan när vi skulle åka hem tog vi fel tåg... Det är inte lätt inte!
Glömde ta med kameran... men här är bilder från förras veckans Walking Tour med folk från skolan!














Swedes in Japan

Idag träffade jag Bea och Peter och hade det kul! Visade dem lite av de platser jag kände till här i Yokohama och så gick vi runt och tittade på massa. Gick runt i Chinatown, åt nikuman (vitt bröd med kött i) och anman (vitt bröd med söt bönröra i). Gott! Väldigt kinesiskt, typiskt Chinatown. Vi hittade ett stort tempel som vi gick in och bad i. Vandrade till Kannai, en ganska modern statsdel. Kändes som drottninggatan i Stockholm ungefär. Mycket folk och mycket affärer. Vi hittade en 100 yens affär som vi fyndade i, jag vill tillbaka dit snarast!!, och åt pasta på en restaurang. Blev lite rädd när vi skulle på toa och det stod vakter överallt, japaner tar säkerhet seriöst. Kollade i affärer och fikade på Starbucks. Jag drack en Dark Mocha Chocolate Chip Frappuccino. Det hörs ju på bara namnet hur gott det var. Underbaart. Åkte hemåt när det började bli mörkt och åt middag med familjen. Imorgon är det skola igen, dock bara fram till lunch varje dag den här veckan. Puss och kram skumbanan! :))

Turister i Japan!


Jag blev glad när jag hittade Panda-affären i Chinatown, den har jag sett på japansk tv!!


Tempel!


Ser gott ut?


Iskaffe till maten. Den gröna är Macha - grönt te med kaffe!


Svenskar i Kannai!



One Piece finns överallt

Denna lördagsafton vill jag tillägna en stund till den serie som verkligen var en katalysator för mitt Japanintresse. Men hur som helst älskar jag One Piece. När jag gick i sjuan tvingade min kompis Petra mig att läsa den. Tack!! Den är helt grym och det finns inget som den. Den som säger att manga är för barn har inte fattat grejen alls. Manga finns i alla genrer och för alla åldrar. Manga här i Japan är så populärt att det inte är klokt. Det är allmänbildning liksom. Och One Piece finns överallt. Bildbeviiis.

I min säng!



Som mobilsmycken!


Hemkörd pizza från Dominos! Mums!


På mina fötter!



I veckan har jag inte gjort mycket… Ledig tisdag, onsdag och torsdag. Sprang en runda, gick på yoga, pluggade, åkte och shoppade och åt på ramenrestaurang med min värdmamma. Fredag var det skola och idag helg igen. Sprang på morgonen och sedan har jag, Minami och Masaki pluggat hela eftermiddagen. Masaki har gigantiska prov i alla ämnen nästa vecka så han har pluggat dygnet runt i princip den här veckan. Skola hela dagarna och kvällsskola på kvällarna, det är helt klart hårdare att vara student i Japan än i Sverige.  Men jag har det slappt som tur är.
Imorgon ska jag träffa två andra svenska utbytesstudenter som bor relativt nära! En av dem åkte jag till Japan tillsammans med. De kommer hit till Yokohama så ska vi leka. En av dem tar med sig två japanska kompisar också. Så det ska bli jättekul!

Middag idag var japansk curry! Gott! Till lördagsgodis tänkte jag äta det här lilla kexet som verkar vara... torkad ål?! Jag förstår det inte men det är sådant som gör varje dag lite extra intressant!



Och för att avsluta, en bild på iskaffe och japanska festivaljojjos. Ha det bra!



Bunkasaaai!

Dango mums!!


Purikura med Aya-chan!


Choppa!


Jag som Rilakkuma!




Jag, Sanna och Emi-chan! Utbytesstudenterna!


Tio tjejer och en kille. Ser du killen? Ledtråd: han är den enda som gör rock n' roll-tecken istället för peace-tecken...
Vi stod i entrén och skrev för att locka folk till vår film. Vi skrek:
Ichinen ichikumi... EIGA YATTEMASU! (Klass 1-1... har en film!)
Nijihan kara... EIGA YATTEMASU! (Från halv tre... har vi en film!)
Kawaii ko wa... IPPAI IMASU! (Söta personer... finns det många av!)
Fri översättning av mig. Det sista var lite pinsamt att skrika haha, folk skrattade åt oss.


Jag och Yuki!






Nu måste jag gå! Hejhej pusspuss!


Purikura!!

Först, tack för kommentarer och mejl!! :) Petraa, jag skickar iväg en bok till dig i helgen! Och tusen tusen tack till farmor för brevet i veckan! Har aldrig varit gladare!!

Idag träffade jag en kompis efter skolan, Ayaka heter hon. Egentligen borde jag kalla henne Ayaka-senpai för att hon är i klassen över mig men eftersom jag är äldre så struntar vi i det. Vi gick till Kannai som ligger en kort bit från min skola. I ett gamecenter, smockfullt med tvspel, spelmaskiner, gripklomaskiner och purikuraautomater. Vi tog purikura! Purikura står för Purinto Kurabu (Print Club). I ett fotobås tar man kort, maskinen retuscherar och sedan i ett annat bås kan man skriva på fotona och sätta dit massa små dekorationer. Jättekul var det! Sedan åt vi donuts, mums.

Nu ska jag sova! Imorgon är det förbereda för skolfestivalen hela dagen. I helgen ska jag ta massor av bilder! :) kramkrrraaam!

Tonight, sick in Japan!

Hej Sverige! Över en vecka sedan senast nu. Blir inte av att sitta vid datorn särskilt på vardagarna, kommer hem från skolan runt fem och på kvällen ska det ätas, duschas, pluggas och vilas. I fredags blev min bror sjuk och jag blev smittad såklart. Så hela dagen igår låg jag, brorsan och syrran i varsin soffa och kollade på tv, läste, drack te och åt godis. Helt okej sjukdag:) Det var nog ett släng av influensan, hade lite feber och var mycket förkyld och ont i kroppen. Idag är jag bara förkyld men det är ingen skola idag så kan vila upp mig ordentligt för imorgon!

Förra helgen, på söndagen, åkte jag, mina föräldrar och brorsan till Kamakura. Det är ett område som är väldigt känt för att det finns så många tempel och helgedomar där. Vi gick runt där, bad i olika tempel och drack te uppe på ett berg. Mysigt! Vi åkte sedan till Hasedera som är en bit därifrån. Kollade på fler tempel och besökte Jätte-Buddha! Han var jättestor! Vi gick in i honom också men det var inte så mycket att se haha. Innan vi åkte hem besökte vi snabbt en 100 yen affär, allt, ALLT, kostar 100 yen där. Vilket motsvarar ungefär 10 kr. Om jag haft mer tid hade jag kunnat fynda ordentligt!

Skolveckan har rullat på, den lektion som är värst är Social Studies, typ historia. Förstår ungefär 0,001% och dessutom är det tänkt att man ska ta massa anteckningar från det han skriver på tavlan och allt är kanji. Jag kan varken skriva eller förstå kanji! Men jag antecknar ändå... Näst värst är Kateika (Home Economics). Men hon har sagt att det är okej att jag pluggar japanska på lektionerna så det är braa. Bästa lektionerna är engelska, japanska och idrott. En annorlunda sak med idrotten är att i japanska skolor duschar man inte efteråt. Man har 10 minuter på sig mellan varje lektion och det gäller efter idrotten också. Så det blir riktig turkdusch!

I torsdags på lunchen och Long Home Room, mentorstid ungefär, knallade hela klassen iväg till Yamashita Park i Yokohamas hamn. Jättefint! Där åt vi våra lunchlådor i gräset, picknick!, och spelade in några scener till vår film som vi gör. Nästa helg är det skolfestival på min skola och min klass gör en film. Filmen handlar om en pojke som klär ut sig till tjej för att börja på en flickskola, detta för att vara nära personen han beundrar typ. Om någon vet vilken serien Hana Kimi är så är vår film en omvänd version av den. Ikemen Paradise(=många snygga killar) Girls Version, för att vi är så många tjejer. Han som klär ut sig till tjej blev verkligen trovärdig! Han hade peruk, lösögonfransar, sminkad, tjejskoluniform och sedan hjälper det ju också att han är cirka 145cm och jättesmal. Gullig!!

I lördags hade jag skola så idag är det kompledigt. I lördags firade min skola 10 år så vi firade det typ.
BOK fick ni där! Nu ska jag dricka te, sova en stund och se vad jag orkar hitta på idag. Imorgon är det skola igen. Saknar er där hemma!! Kraaam


Jag och Masaki!


Jag och Kannon-sama! Fanns 100 stycken Kannon-sama vid ett tempel.


Japansk godsak!


Jag, ett tempel och ett bröllop! I templet. Tredje bröllopet jag ser sedan jag kom hit.


Senbei, riskaka! Och glad riskakegubbe i bakgrunden!


Jättestor Buddha!


Man kunde köpa och skriva sin önskan på baksidan, sedan satte man sin lilla staty i den här grottan.


Börjar ju bli kallt här! Runt 20 grader bara. Köpte mössa i 100 yen affären:)


Jag och gulliga Minami i Hello Kitty-kostym till vår film!!

RSS 2.0