April April

Förlåt, har jag nästan lust att säga, för att jag inte uppdaterat på så länge! Kort sagt är allt bra med mig och har massa roligt  för mig, fast känner av att hemresedatumet närmar sig...

Så, vad har jag haft för mig...
Körsbärsblommorna har nästan blommat klart! När de var i full blom åkte jag på Sakurafestival i Zama med massa kompisar. I Zama finns en amerikansk bas som de öppnar för allmänheten varje år för att ha festivalen. Väldig säkerhetskontroll för att komma in dock, var tvungen att ha med mig studentvisa och legitimation. Fast det var riktigt kallt hade vi picknick under körsbärsblommorna. Sedan kollade vi runt på olika delar av festivalen och på kvällen var det fyrverkerier. Var intressant att se en amerikansk bas! Lite som ett minisamhälle, fanns lägenhetshus, sjukhus och kyrka. Och uppbyggnaden var väldigt västerländsk, inte alls trångt. Fanns gräsplättar lite här och där. Det är man inte bortskämd med i städerna här!

En dag när jag bara hade halvdag skola så åkte jag med Peter, Bea och Tuukka till Enoshima, där jag var förra månaden. Fast vi höll oss bara på stranden, lekte och gick i en bit i vattnet. Hökarna som jag nämnde förut, var där också. Precis när Peter tog en tugga av sin ostburgare kom en och satte klorna i burgaren så han tappa den en meter framför oss. Sedan kom tio hökar till och försökte få sig en mumsbit! Önskar jag hade filmat det, helt otroligt!!

I skolan skulle vi ha en heldag när alla väger och mäter sig. Jag och Emi behövde inte göra det så vi åkte till Harajuku. Köpte lite smått och gott i de små roliga butikerna där. Köpte även svarta kontaktlinser, med styrka! Har provat att ha de en dag och de funkar rätt bra. Så ska dit igen innan jag åkte hem och köpa någon roligare färg.

Förra helgen var jag och grillade hemma hos Emi igen, på lördagen. Toppenväder! På söndagen träffade jag två skolkompisar och gick på Sweets Paradise i Sakuragicho, Minato Mirai. Efter att vi ätit sötsaker tills vi slokade vandrade vi runt där. Fanns massor av event, mer eller mindre kända personer som höll framträdanden och danser med mera.

På sistone pluggar jag nästan ingenting alls, ibland när jag har tråkigt bläddrar jag lite i böckerna. Men har mycket håltimmar i skolan och då sitter jag och pratar med folk i matsalen för det mesta. Så min japanska förbättras nog ändå! Nya schemat är toppen förresten. Har massor av engelska, psykologin är väldigt intressant, i matematiken håller vi på med imaginära tal fast det är inte så svårt, kalligrafin är jättekul och teckenspråk är toppen det också. Och som sagt, mycket håltimmar.

Det jobbigaste just nu är väl att jag nästan börjat räkna ner dagarna tills jag ska åka hem. Känns så nära inpå! Speciellt när kompisar hela tiden påpekar att jag komma åka hem snart, och hur tråkigt det ska bli att jag försvinner. Samtidigt ser jag fram emot att komma hem såklart. Tio månader går fort! Två månader kvar nu, har massor som jag vill göra innan jag åker hem så håller på och planerar massor!

Imorgon ska jag iväg och sjunga karaoke! :))

Här kommer bildeeer!

Tack för påskgodiser farmor!Åt äkta amerikansk pizza.
Regnig dag med hundarna.

Utsikten från mitt rum.


Körsbärsblomsgången.
´
Avdelningen för godis och snacks med grönt te-smak.


Sakuraanpan!! Så otroligt gott! Smakar lite körsbär, lite sött, lite surt. Det är bröd med bönfyllning förresten!


Vårlov i Japan!

Här i Japan är det vårlov och när det slutar börjar jag i tvåan! Alla klasserna kastas om mellan ettan och tvåan så efter lovet får jag en helt ny klass. Dessutom får jag nytt schema och eftersom jag har så bra skola har jag fått bestämma HELT vilka lektioner jag ska ha, enda kravet är att jag har runt 25 lektioner i veckan. Så jag har valt kaligrafi, teckenspråk, tyska, psykologi, biologi, idrott, engelska och lite fler saker.

Bilder från Kyuugitaikai, två dagars sportturneringar vi hade innan skola sluta. Jag hade volleyboll första dagen, men då jag hade feber gick det inte så bra, och andra dagen var det basket, min klass kom tvåa!!


BBQ hos Emi!


Förra veckan åkte jag till Enoshima med Nanami i min klass! Åkte efter skolan, efter lunchtid, och det tar en timma att åka dit så vi kunde inte vara där särskilt länge. Men det var häftigt!! Riktigt japanskt. Från Enoshima-stationen går man en tjugo minuter över en lång bro så kommer man till ön. Mycket natur och mycket japansk kultur. Tempel, statyer och minnesmärken. Hela ön var omringad av massor av hökar. Aldrig sett så många hökar på en och samma gång! Vi avslutade med att äta mjukglas, Murasakiimo-smak. Den smakar alltså söt, lila potatis. Rekommenderas!


En sköldpaddssten under gingkoträdet!På vårlovet har jag hittat på lite smått och gott, åkt på utbytesstudentscamp i Tokyo. WYS har rätt många förberedande camp för de japaner som ska bli utbytesstudenter! Till skillnad från Explorius i Sverige, där vi hade ett två timmar långt möte bara. Jag och Peter assisterade och berättade om egna erfarenheter. Träffa massa roligt folk och sov nästan ingenting! :)


Svenskarna höll stenhårt på endast svart kaffe.


Vi promenerade till Meiji Jingu! Tredje gången jag varit där och tro det eller ej, det var bröllop där idag också! Populärt ställe! Här är reningsbrunnen utanför templets portar. För att visa respekt ska man rena sig innan man går in. Det gör man genom att ta en av slevarna och hälla vatten på sina händer och i munnen.


Meiji Jingu ligger i en planterad skog, men planerad på ett sådant sätt att den ska kunna växa och fungera utan att människor gör något. Nu, 100 år efter den uppstod, kan man inte skilja den från en vanlig skog. Fin!


När jag kom hem från campet på söndagen träffade jag hela Soft Volleyboll-gänget, killarnas och tjejernas volleybolllag från skolan. Vi åt shabu-shabu, om jag inte förklarat det förut är det kött som man själv doppar i en gryta tills det är tillagat, tog purikura och bowlade!
Sedan i veckan har jag sovit över hemma hos Emi vilket var jättekul, intressant att se hur det är hemma hos en annan familj! Träffade Bea och hennes kompisar och åt sushi i Yokosuka. I Yokosuka finns det en amerikansk bas, så det är väldigt mycket utlänningar där. Det kändes riktigt konstigt faktiskt. På sushistället vi var på så var nog minst 30% utlänningar... Galet. Sedan i fredags gick jag och åt Taiyaki och lekte med Mayuka och Nanako från skolan. Vi gick till Sweets Factory, en affär som säljer lösgodis! Köpte bara litegrann men det var det dyraste lösgodis jag någonsin köpt!! 3,88yen för 1g. Med andra ord över 300kr/kg? Saknade extrapris på Kvantum (40kr/kg!) en smula kan jag säga!

Jag och Emi!


Nästa vecka ska jag leka mer med kompisar och även iväg på en Sakurafestival, körsbärsblommorna ska blomma här i mitt område under nästa vecka. Längtar massor!!

Och här har vi en japansk godsak jag åt till mellanmål häromdagen! Gelésaker i söt, lite karamellsmak, sås och söta bönor, dango, grapefrukt, jordgubbsgrädde och liten körsbärsblomma. Sakuraanmitsu! God!


RSS 2.0