I'm still here!

Snart börjar testveckan här i Japan igen och alla japanska skolungdomar pluggar varje dag. Jag har också försökt vara duktig, pluggade både japanska och matte igår. Idag provade jag och Bea att ta en fika på Starbucks och plugga samtidigt. Vi repeterade allt möjligt och mös med våra Caramel Macchiato och Mango Frappuccino. Jag älskar Starbucks!

Förra veckan var vi lediga torsdag och fredag får skolan. Det var för att det var inträdesprov för grundskoleeleverna igen. Så, på torsdagen hade jag takoyaki-party med några kompisar från klassen! Vi satt och stekte takoyaki, åt godis, spela piano och hade det varmt och skönt i en kotatsu hela dagen. En kotatsu kommer jag definitivt försöka få tag på när jag kommer hem, det är helt underbart. Det är en tjock filt som man sitter på och sedan har man en tjock filt över sig, och man sitter vid ett lågt bort som har ett element undertill. Hyfsat svårt att förklara men det är mysigaste som finns på vintern!

Förra helgen hade jag volleyträning på lördagmorgonen och soft volleybollsturnering hela söndagen! Vi förlorade helt otroligt, hela dagen lång. Hade antagligen gått bättre om det varit vanlig volley men det är inte säkert, alla lagen var grymt starka. Var en rolig lång dag! :)
På lördagen var jag även iväg till Machida där Peter hade födelsedagskalas! Vi åt både sushi och tårta och fikade och spelade japanska kortspel. Riktigt trevligt! På söndagen åt vi sushi hemma så jag fick sushi två dagar i rad. Det är inget jag klagar över, tvärtom! Men ni ska inte tro att jag äter sushi för jämnan här, rätt sällan faktiskt.

I tisdags slutade vi vid lunch så jag och mina volleykompisar gick och åt Monja och Okonomiyaki. Det var en restaurang nära min skola och min skola hade något slags speciell överenskommelse så alla elever kunde välja att äta Monja och Okonomiyakibuffe. Gott!! Efter det lekte vi på ett game center i Chinatown! Går dit alltför sällan med tanke på hur nära det är. Chinatown alltså, inte game centret.


Åka hem till Sverige känns avlägset men det kommer sakta men säkert närmare. Så jag försöker se till att ta till vara på tiden. Pluggar japanska när jag känner för det. Har inte bestämt hur jag ska göra med JLPT, om jag ska ta det eller inte i juli. När jag pluggar är det mest med målet att lättare kunna prata med folk och ha kul med mina vänner!


Nu i veckan blir det säkert lite ledsamt i skolan, på torsdag slutar treorna skolan. Jag känner inte så många i trean, bara två killar från volleybollen. Men vet många som är ledsna över att deras senpais ska sluta. Läsåret i japanska skolan slutar inte förrän i april, då kommer jag åka upp en klass och börja i tvåan. Men tredjeårseleverna ska börja på universitet i april så de är lediga fram tills dess för att kunna förbereda allt.

Det jag ser fram emot mest just nu i Japan är vår, att sakurablommorna ska blomma! Det har jag drömt om länge att få se! Sedan ska det förstås bli kul att börja i tvåan, om jag har tur kanske de nya ettorna kallar mig "Veronica-senpai"? Vore tufft! Knappt ingen av ettorna nu fattar ju knappt att jag är två år äldre än dem, haha.

Ha det bra, Sverige, Japan, Världen! Många kramar från Veronica, aka Bero.

Ser den här varje dag men jag tycker det är så otroligt tufft med Touch. Och att ingen tar sönder dem.


Jag, Emi och den japanska gubben som var BÄST på skridskor!


Sakuragicho at night, finast!


Gymmet på tionade våningen med utsikt över Yokohamas hamn. Vill också springa på de löpbanden!


Takoyakiparty!


Sushi!


Födelsedagskalas, Peter, Tukkah, Beatrice, Kouta och Peters värdfamilj!


Softvolleygänget, slitna efter en hel dags matcher!


Jag och gulligaste Sue.


Jag och Nanako, hon är bäst!


Okonomiyaki<3


Glad alla hjärtans dag! Happy Valentine ~

Har haft en toppen alla hjärtans dag! Som inledande fick jag kort från farmor och farfar igår, tacktack! Sedan idag har jag fått massor av kakor och choklad av mina kompisar i klassen. I Japan är det tradition att tjejer gör choklad och ger till killar på alla hjärtans dag, oftast för att bekänna sin kärlek. Men nuförtiden gör tjejerna mest choklad och lite allt möjligt och byter med sina kompisar. Alla bakade iallafall helt otroliga saker! Cheesecake, macaron, tryfflar och mycket, mycket mer. Efter skolan åt jag sushi med kompisar, tog purikura och spelade luftpingis (har ingen aning om det heter så...) och Mario Cart i ett game center! Haft jättekul!

Helgen var också tipptopp. Emi-chan lärde sig åka skridskor riktigt bra men vi hade roligast när jag drog henne på isen. Dock var det så mycket folk att vi inte kom upp i någon vidare fart. Fint väder var det också!
Amerikanska Män Som Hatar Kvinnor var... bra. Obehaglig men bra! Men jag hade inte förstått innan att den var utspelad i Sverige och att massa svenskar skulle vara med. Kanske inte skulle ha slagit mig lika starkt om jag varit hemma i Sverige men nu när jag tittade slogs jag av alla små, svenska detaljer. Som en Pressbyrån-kopp när han åker tåg, svensk telefonsvarare, Stockholm och svenska landskap. Då vart man lite hemsjuk. :)

Nytt för den här veckan här hemma hos värdfamiljen; jag har ju fram tills nu, varje dag, skrivit dagbok på japanska och bytt med min värdbror som skriver på engelska. Sedan rättar vi varandras, ger tillbaka och läser högt. Men det finns ju inte så mycket intressant att säga om varje dag så nu har vi ändrat det! Nya är att han skriver om Japan och jag om Sverige. Varje vecka har vi ett tema. Den här veckan är det svensk historia, bra att jag kommer ihåg mycket...

Om någon missförstod förra inlägget så är det inte JAG som gör morgongymnastik varje morgon, utan folk som bor i mitt område. Dock ser jag dem varje morgon från mitt fönster när jag vaknar. :)

Glad alla hjärtans dag ~ <3


Februari är här nu!

Livet leker i Japan! Kom hem tidigt för första gången den här veckan, lite innan fem. Så har städat, vilat och ska plugga lite också. Har bara två, möjligen tre, träningar kvar på volleybollen innan vi har match, dock soft volleyboll. Vi har sakta men säkert blivit bättre och träningarna är jättekul. Vi har blivit riktigt bra kompisar hela laget också så vi ska träffas och spela bowling någon dag efter softvolleybollen är avklarad!

Nåväl, vad jag haft för mig på sistone då...
Kaitensushi, rullbandssushi. Råkade bli en tävling över vem som kunde äta flest och jag kom på delad förstaplats, mest eftersom vi inte ville lägga mer pengar på att äta mer. Det var grymt gott! Det fanns köttebullesushi!
Sedan dagen efter; Disneyland! Det var som en dröm~! Från första stund jag såg Askungens slott, bara log jag! Det vart jag, två kompisar från volleybollklubben och Peter som åkte dit. Min kompisar hade tjatat så att de ville träffa han så han hängde med haha. Var rätt tomt på folk så vi kunde åka nästan alla attraktioner utan att behöva vänta någon längre tid. Attraktionerna var häftiga och välgjorde, men inte särskilt läskiga. Gröna Lunds berg- och dalbanor är utan tvekan läskigare. Space Mountain var häftigast, en berg- och dalbana som är inomhus, i ett totalt mörker där det enda man ser är "stjärnorna". 'It's a small world' var gulligast! Kort sagt hade jag en underbar dag och kom hem trött och glad!

En rolig sak som hände häromdagen var att en kvinna kom fram till mig inne i tågstationen och fråga mig om jag ville vara modell för hennes skönhetssallong! Typ få mitt hår klippt och sedan vara med i deras tidning. Men eftersom man inte får bestämma hur ens hår blir klippt avböjde jag...
En till rolig sak som hände idag! En japansk kvinna kom fram till mig när jag väntade på tåget och frågade MIG på japanska om nästa tåg gick dit hon skulle. Om man undrar om vägen frågar man väl någon som ser ut att veta? Inte en utlänning heller? Dock, tur nog, visste jag vilket tåg hon behövde ta så jag kunde hjälpa henne. :)

Härnäst inplanerat är att gå på bio, "Dragon Tattoo no Onna" (amerikanska Män som hatar kvinnor med andra ord), med utbytesstudent, möjligen åka skridskor i en skridskopark och ha Takoyakiparty med klasskompisar! Takoyaki är med på min topp fem-lista bland japanska rätter. Små, bläckfiskfyllda, mumsiga bollar!

Morgongymnastik på lekplatsen utanför mitt hus varje morgon!


Peter, jag, Mayuka och Nanako!


Finns dryckautomater även på Disneyland, bara en smula gulligare!


Jag och Mayuka!


En del av paraden!


It's a small world


Parad på kvällen!


Space Mountain!

Jag, Nanako och Mayuka!


Ha det bra hej!:)


RSS 2.0