Just an ordinary day

21 januari 2012

Fortfarande så underligt att skriva 2012! Tänk vad tiden går!
Om drygt en vecka har jag varit i Japan i fem månader! Tänk vad tiden går!

Satt en kväll för ett tag sedan och kom på att jag vill hitta på jättemycket roliga saker, lite halva-tiden-har-gått-och-jag-har-så-mycket-kvar-att-göra-ångest. Så, jag tog fram min kalender och fyllde upp den lite.

Idag var jag hemma hos Emi-chans, den kinesiska utbytesstudentens, värdfamilj borta i Zushi. Riktigt mysigt kvarter, riktigt japanskt. Vi åt lunch som blev pizza som vi gjorde tillsammans. Hennes värdmamma hade kollat upp på internet vad svenskar gillar för mat, och uppenbarligen dök pizza och pasta upp då, haha. Efter det blev det fika och massor med leka. Emi-chan har tre små värdsyskon som var helt vilda, så det var roligt och livat!

Nästa vecka har jag ledigt från skolan onsdag och torsdag, folk som ska börja på gymnasiet har sina inträdesprov då. Så på onsdag ska jag äta rullbandssushi med utbytesstudenter och på torsdag ska jag till Disneyland!! Har ju varit på Disneyland en gång, i Paris, men var så liten då att jag bara minns att det var riktigt häftigt. Så längtar jättemycket! Ska bli så himla kul!
Söndag nästa helg blir det leka och äta donuts med mina kompisar i tvåan! Seriöst tur att det är så mycket idrott i skolan, annars skulle jag rullaaaa fram.

Det snöade i fredags! På morgonen när jag skulle till skolan var det snöstorm. Kallt med barbent... men överlevde. Var glad att se snö falla för första gången sedan förra vintern! :) Dock var det några plusgrader ute så snön lade sig inte.

Souvenir från min klasskompis från när hon var på Ikea!


Lek med Emi-chan, Rio-chan och Hikaru-kun! Tredje värdsyskonen var Yoshi-kun.


Vi vek origami!


2012 ni narimashitaaa!

Gott nytt år nästan två veckor i efterskott! Skolan är i full gång igen, även om den för mig är väldigt lugn och trevlig, haha, värre för mina kompisar. Nyårsafton firade jag hemma där vi åt nyårssoba, speciell sorts nudlar som man äter kallt. På nyårsdagens morgon, och annandag nyår, åt vi osechi till frukost. Osechi är väldigt japanska små rätter serverade i lådor. Fisk, kött, bönor och mycket konserverat! Mina favoriter var kurikinton, blandning av kastanj och söt potatis, och kuromame, söta svarta bönor. Till osechin åt vi en grönsakssoppa med mochi i. Mochi är på sätt och vis gjort på ris men jag är inte helt säker hur det var. Söt mochi är vanligt i japanska sötsaker, men det här var vanlig mochi. Vi hade lite släkt och kompisar till familjen över så det var roligt!

En vecka in i nya året åkte jag till Tokyo över en helg. Utbytesstudentträff! Tokyo Edo Museum och Odaiba första dagen. I Odaiba såg jag Tokyo Tower och japanska Frihetsgudinnan. Jag har nu bara den i New York kvar innan jag sett alla tre Frihetsgudinnorna! Andra dagen åkte vi till Asakusa, ett område med mycket tempel och ännu mer folk. Fint var det iallafall! Och av en slump stötte jag på två klasskompisar vilket var tufft. Sedan splittrades vi upp i mindre grupper, jag åkte till Akihabara, Tokyos teknik och nördcentra, det var väldigt speciellt. Gick på maidcafe haha! Sedan åkte jag en snabbis till Harajuku också. Tredje dagen blev det Ghibli Museum vilket var helt underbart! Älskar Ghiblis filmer!!

Volleybollträningen har ändrats till Softvolley förresten. Det är en softvolleyturnering i februari som vi ska spela i. Så vi har mixat kill- och tjejlaget och tränar tillsammans nu. Så tre timmar volley igår och idag efter att inte ha rört mig på hela lovet. Gör rätt lagom ont nu!

Bildeer!


Glad Januari! :))


En så kallad, BILDbomb!

God kväll 2012! Ja, här är kort och gott allt jag gjort i december, i bildform. Titta och njut! ;)

Ikea med Bea!


Lussebullebak!


Barbeque med Sannas värdfamilj!

Middag på 68onde våningen i Yokohama Landmark Tower!


Julparty hemma hos mig med mina utbyteskompisar!
Träffa Bea i Ofuna! Ofunas gigantiska vita huvud som sticker upp ur en skog. Ska finnas ett tempel vid huvudets...rot har jag hört.


Pepparkakshus!


AOBA skrivet på Japanska, min familjs namn!


Utflykt till Yamanakako med familjen!


Inte en sten; varm-källa-kokat-ägg!


Leka i Yokohama!


Nyårsdekoration/sötsak!


Och sist men inte minst, dagen när alla tjejer på en rad på diagonalen hade rosa tröja på sig. (Det är sådant man tänker på när alla har nästan likadana kläder!!)


Känner nästan ett behov av att be om ursäkt för att jag aldrig skriver något riktigt vettigt. Jag ser ju mycket spännande och intressant här i Japan och det finns mycket jag tänker som jag inte får ner på papper så att säga. Blivit så att min blogg handlar mest om mitt vardagliga liv och hur det är att vara utbytesstudent i Japan. Om du vill ha en blogg med mer informativ läsning ska du checka min kompis Beatrices blogg, www.beatriceijapan.blogspot.com ! Puss och god natt och Gott Nytt År! :))

RSS 2.0