Gult är inte fult!


14 dagar to go...

Hej igen! Känns att det börjar närma sig slutet nu. Sedan några veckor tillbaka faktiskt. Mycket planering, mycket inplanerat. Mycket sista-minuten-saker att ordna, köpa, fixa. Saker som man skjutit upp genom att säga "det gör jag sen", "det ska jag köpa med mig hem sen!". Sorgligt och tråkigt att behöva lämna alla man lärt känna här. Vet inte om jag helt förstått än att jag ska åka hem. 27 juni kommer bli hård, det är både sista skoldagen och sista volleybollen. Och jag ska hålla tal inför hela skolan!!! Önska mig lycka till!!

Vet inte om jag kommer uppdatera bloggen något mer innan jag åker hem. Men kan berätta lite av vad roligt jag haft för mig på sistone! Första helgen i juni sov jag över hos Emi och var iväg och kollade på fyrverkerier på stranden. Helt enorma, otroliga fyrverkerier, finaste jag någonsin sett. Det var två stora båtar ute på havet som de skjöt fyrverkerierna ifrån och det höll på jättelänge. Såg både hjärt-fyrverkerier och Doraemon-fyrverkerier! Dagen efter åt vi fin sushi, förut har jag bara ätit hemma eller på rullbandssushiställe, och jag och Emi åkte till Kamakura!

Förra helgen åkte jag till Disney Sea, Japans andra Disneyland ungefär, med Nanako, Mayuka och Negi-chan. Volleybollkompisar! :) Vi åkte dit i ottan och var där i tolv timmar. Hann åka nästan alla attraktioner vi ville åka och åt massa gott, som till exempel popcorn som smaka te. Disney Sea är, precis som Disneyland, helt otroligt. Som en helt annan värld. Tog massor av bilder! Dock var det jobbigt väder den dagen. Helt dödligt varmt mitt på dagen, då vi passade på att stå och köa i över en timma i världens långsammaste kö. Sedan senare på eftermiddagen blev till mulet och det började spöregna precis när vi skulle hoppa på en berg- och dalbana som var utomhus. Efter att ha blivit helt dränka köpte vi regnkappor och fortsatte ha kul! Sist på dagen såg vi Disney Seas ljusshow. Går inte riktigt att förklara i ord. Det dök upp en stor klippa ur havet och på den var Musse Pigg. Sedan dök en gigansk Simba och massor av andra figurer upp och det spelades upp en slags teater. Efter det tog vi bussen till Yokohama, jag sov nästan hela vägen.

Idag har jag haft Sportfestival. Japanska skolor har det varje år. Vi åkte ut till en stor idrottsplats och hade tävlingar av olika slag. Alla skolans klasser var uppdelade i tre färger. Min klass var gul! Tävlingarna var indelade i både klasser och färger. Jag deltog i Karimono kyosou, där man springer i par, trebent, till ett bord. Man får en lapp med något skrivet på. Sedan ska man låna det som står på pappret från någon av åskådarna. Var  både saker och personer. Jag och min kompis ramla... Jag var även med och sprang Kurasu Riree, Klasstafetten.
Jätterolig dag och är helt slut och superbränd i ansiktet som jag var för smart för att smörja in...

Imorgon är det volleyboll och på söndag Fuji Q tänkte jag! Har massor av massa bilder som jag skulle vilja lägga upp men är för lat, förlåt. Ses om två veckor Sverige!! Kramar!

Volleyboll!Nanako, Mayuka, Satsuki-senpai och jag!


och så vart det Juni...

Fyra veckor tills jag kommer hem idag! Min hemlängtan är nästan värre nu än någonsin förr. Men samtidigt är det så sjukt ledsamt att lämna allt och alla här i Japan... Det här är ju hemma nu, nästan lika mycket som mitt riktiga hem. Det jag kommer sakna mest är nog skolan, skoluniform, hälsa på alla varje morgon och klubben. Purikura, game centers, japansk mat. Det jag inte kommer sakna är i alla fall tågen, hur punktliga de än är...

Haft lite allt möjligt för mig sedan senast och nu är juni här! Blir fullspäckat schema med saker att göra, folk att träffa, nästan varje dag. Åker till Disney Sea nästa vecka vilket ska bli gaalet! Helgen efter det blir det kanske åka iväg någonstans med värdfamiljen hoppas jag. På veckodagarna blir det volley boll och leka med kompisar efter skolan. Idag ska jag iväg till Zushi och sova över hos Emi igen! Vi ska till stranden med hennes familj ikväll och kolla på fyrverkerier, imorgon blir det shoppa i Kamakura och äta fin sushi. Sushi i Zushi, höhö.

Var på bio två gånger förra månaden, två japanska filmer. Uchuu Kyoudai, Rymdbröder, som var rolig men hade dåligt slut. Och sedan, Sadako 3D! Ni vet kanske "Ringu"? Eller amerikanska versionen "The Ring"? Här hade vi nyversion av den, i 3D. Hyfsat äckligt med händer hår och annat kul som sticker ut eller flyger ut från skärmen, men i övrigt var den ingen höjdare. Rätt underligt, men kul, med ett spöke som mördar folk genom Iphones.

Har kollat igenom ALLT mitt baggage senaste veckan och det är inte lite... Har sorterat och bestämt vad som skickas i förväg, lagt det i låda idag och ska skicka nästa vecka! Tar lite mindre än en månad så är så dags nu.

Är för lat för att lägga upp bilder~
Ha det bra, puss och kram! :)

RSS 2.0