I just came to say hello!

Maj, maj måne!
Idag är det 7 veckor tills jag kommer hem!

Sedan senast har jag varit och klippt håret, bara en smula. Det var riktigt nervöst men jag lyckades förklara hur jag ville ha det och det gick bra! Efter att jag klippt mig köpte jag med mig mackor och tog en promenad på en gravplats uppe på en bergssluttning, nära min tågstation. Ser den varje dag men nu tog jag mod till mig och vandrade upp. Otrolig atmosfär! Folktomt, tyst och stilla. Allt i sten, gravarna, gångarna, trapporna. Väldigt många gravar hade fräscha blommor och små saker lagda framför gravarna, som till exempel öl, sake och prydnadsföremål.

Tredje till sjätte maj var det Golden Week, en rad högtider samlade på rad så alla är lediga då. Jag träffade kompisar första dagen och resten av den gyllene veckan var jag sjuk... Gått nästan en vecka nu men är fortfarande förkyld. Nu i veckan i skolan har det varit helt vanligt. Förrutom att det är "gå-ordentligt-i-skolan"-vecka, eller något liknande. Det är alltid otillåtet att gå utanför skolan under skoltid, fast jag har flera gånger gått ut med kompisar till affärer och köpt glass och dylikt, alla gör det. Men den här veckan stod lärare och vaktade utgångarna.

På onsdagen efter skolan blev jag, Emi och ett gäng japaner från blandade årskurser (alla ordentliga elever med ordentligt svart hår, hm) fotade för skolans broschyr som uppdateras varje år. Det var allt möjligt, låtsas promenera till skolan med vi blev plåtade, låtsas ha lektion medan vi blev plåtade, låtsas stå och prata och skratta medan vi blev plåtade, och med ordentliga gruppfoton. Kul, men underligt, var det iallafall! Dock säker på att bilderna blev rätt dåliga, får se i juni!

Igår var jag på bio med Nanako och Negi-chan! Kollade på Uchuu Kyoudai - Rymdbröder! Huvudpersonerna är häftiga och den var bra, underhållande. Men slutet var en besvikelse... Ska inte avslöja. ;)
Idag tar jag det helt otroligt lugnt, ensam hemma, ätit risbollar till lunch och myst med hundarna. Imorgon ska jag iväg till Ofuna Matsuri, japansk festival, med kompisar! Ser fram emot det massor!

Ha det bra allihop där hemma! 49 dagar kvar nu. Känns verkligen konstigt, växlar mellan att helt förneka att hemresedagen kommer och att längta som tusan. En sak som ska bli skönt är i alla fall sommar, svensk sommar. Japansk sommar är också kul, men luftfuktigheten är så otroligt hög. Får mig att vilja åka och bada varje dag, men japaner badar inte...

じゃ、またね! :))

Kommentarer
Postat av: Old Dad

Du utveckas!!!! Besöka gravplatser... kram vi räknar ned timmarna!!!/old dad

2012-05-12 @ 20:31:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0